Όχι. Ταξιδεύουν κυρίως με τα πανιά, από τη στιγμή που υπάρχει ικανός άνεμος και αυτή είναι και η μοναδική ομορφιά τους. Αλλά είναι εφοδιασμένα και με μηχανή που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις άπνοιας, ισχυρών αντίθετων ανέμων, ασφάλειας κλπ. Το κόστος καυσίμου της μηχανής είναι προϋπολογισμένο.

Φυσικά όχι. Άλλωστε στο δυναμικό μας δεν υπάρχουν μόνο ιστιοπλοϊκά, αλλά και άλλου τύπου σκάφη (catamaran, cruiser, παραδοσιακά καΐκια κλπ). Σε όλες τις εκδρομές συμπεριλαμβάνεται δωρεάν η εκμάθηση βασικών ιστιοπλοϊκών/ναυτικών αρχών και το πλήρωμα είναι πάντα πρόθυμο για όποιον θέλει να επεκτείνει τις γνώσεις του περισσότερο. Από, την άλλη, το ίδιο ευπρόσδεκτοι είναι όσοι θέλουν μόνο να απολαύσουν τις διακοπές τους, τον ήλιο και τη θάλασσα.

Ο Ευβοϊκός κόλπος είναι μία από τις πιο ήρεμες Ελληνικές θάλασσες, γι’ αυτό και προτείνεται ως top θαλάσσιος προορισμός. Ταυτόχρονα οι καπετάνιοι μας σχεδιάζουν τις πλεύσεις στα πιο ασφαλή και απάνεμα νερά. Επιπλέον, ειδικά στα ιστιοπλοϊκά, η πιθανότητα ναυτίας είναι ακόμα μικρότερη, γιατί τα πανιά προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα.

Συνεπώς, οι πιθανότητες δυσφορίας είναι πολύ περιορισμένες, αλλά αν ζαλιστείτε θα προσαρμόσουμε το ταξίδι μας ακόμα περισσότερο. Η χρήση σκευασμάτων τύπου δραμαμίνης θα μπορούσε να λειτουργήσει προληπτικά για τους πιο ευπαθείς, αλλά δεν είναι απαραίτητη, ειδικά σε όσους επιφέρει υπνηλία.

Η ενδυμασία και ο εξοπλισμός παραλίας είναι επαρκής. Προσθέστε μόνο δυο πανωφόρια, ένα ελαφρύ (τύπου αντιανεμικό) και ένα βαρύτερο για τις πιο κρύες βραδιές. Σίγουρα μην ξεχάσετε καπέλο, γυαλιά ηλίου και ένα αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Αλλά ακόμα κι αν είστε «ξεχασιάρηδες» ή της τελευταίας στιγμής, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προμηθεύσουμε τα κατάλληλα είδη μέσω του δικτύου τροφοδοσίας.

Οι έμπειροι καπετάνιοι μας, πριν ξεκινήσει το ταξίδι, έχουν πάρει όλες τις απαιτούμενες μετεωρολογικές πληροφορίες και γνωρίζουν αν οι συνθήκες επιτρέπουν τον απόπλου. Μόνο η δυνατή βροχή καθιστά εξ’ αρχής απαγορευτικό ένα ταξίδι γιατί, στην ουσία, δε θα μπορέσουμε να χαρούμε τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου διακοπών. Σε αυτή την περίπτωση θα μεταβάλλουμε την εκδρομή μας για την κοντινότερη ημερομηνία.

Από κει και πέρα, αν ο καιρός αλλάξει απρόσμενα εν πλω, οι skippers θα αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμα εξασφαλίζοντας 100% την ομαλή πλεύση και τη συνέχιση της απόλαυσης.

Όπως και να’ χει, οφείλετε πάντα να θυμάστε ότι ο άστατος καιρός είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να μεταβάλλει σημαντικά τις διαδρομές μας, πάντα με γνώμονα τη δική σας ασφάλεια.

Οι εκδρομές που προτείνονται έχουν σχεδιαστεί από τους skipper και τα τουριστικά μας στελέχη, έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες φορές και έχουν μετρηθεί οι χρόνοι και οι αποστάσεις σε πραγματικές συνθήκες, ώστε να συνδυάζουν ξεκούραση, επίσκεψη σε αρκετά μέρη και value for money. Ειδικά οι πολυήμερες δεν εξαντλούνται σε όσες αναφέρονται, π.χ. υπάρχουν και 3ήμερα/4ήμερα τόσο στο Βόρειο, όσο και στο Νότιο Ευβοϊκό. Γι’ αυτό και η ενότητα με τις προτεινόμενες εκδρομές σταδιακά θα εμπλουτίζεται.

H “εκδρομή στα μέτρα σας” απευθύνεται σε όσους έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις ή θέλουν να κινηθούν σε συγκεκριμένες περιοχές, αυτούς που επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με άλλες δραστηριότητες και γενικότερα όσους μπορεί να μην καλύπτονται πλήρως από τα προτεινόμενα προγράμματα. Με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς διαμορφώνουν ένα πρόγραμμα «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα τους.

Συνεπώς, προτεινόμενη ή «στα μέτρα σας», η απόλαυση είναι βέβαιη.

Έχουμε επιλέξει τον Ευβοϊκό κόλπο, μία από τις ασφαλέστερες και ομορφότερες θάλασσες, ως κύρια τοποθεσία της δραστηριότητάς μας και εξηγήσαμε αναλυτικά εδώ και εδώ το γιατί. Θεωρούμε ότι αποτελεί έναν άγνωστο, για πολλούς, παράδεισο που θα σας καταπλήξει, σε λογικότατες τιμές.

Από κει και πέρα, τα σκάφη του Sail Evia έχουν ικανότητα πλεύσης σε όλες τις θάλασσες. Σε κοντινή απόσταση από την Εύβοια βρίσκονται οι πανέμορφες Σποράδες. Δυνητικοί προορισμοί ίσως είναι και οι αιγαιοπελαγίτικες παραλίες της Εύβοιας, με την υποσημείωση  ότι επηρεάζονται πολύ περισσότερο από τους βοριάδες και δεν είναι πάντα προσεγγίσιμες. Τα σκάφη μας έχουν ταξιδέψει στις Κυκλάδες, στο Ιόνιο και το Μυρτώο πέλαγος. Επικοινωνήστε μαζί μας και σίγουρα θα ικανοποιήσουμε την επιθυμία σας.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν και εκείνες που χρεώνονται έξτρα αναφέρονται γενικά εδώ. Αναλυτικότερα, στο πρόγραμμα κάθε εκδρομής αναφέρονται ρητά όλες οι παροχές που συμπεριλαμβάνονται. Ανάμεσα σε αυτές είναι και τα γεύματα, μικρά ή κανονικά που προσφέρονται κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

Από κει και πέρα, τόσο στις μονοήμερες, όσο και στις πολυήμερες εκδρομές, βεβαίως και μπορείτε να έχετε μαζί σας προμήθειες συσκευασμένων snack και φαγητού, τηρώντας πάντα τους κανόνες υγιεινής.

Στις προτεινόμενες πολυήμερες εκδρομές συμπεριλαμβάνονται αρκετά γεύματα. Για τα υπόλοιπα γεύματα οι επιλογές σας είναι δύο: είτε να  επισκεφτείτε καταστήματα εστίασης στις περιοχές που αγκυροβολούμε, είτε να χρησιμοποιήσετε τα ψυγεία των σκαφών για την αποθήκευση προμηθειών και τις κουζίνες για την παρασκευή γευμάτων, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής.

Τέλος, αν επιλέξετε να φτιάξουμε την «εκδρομή στα μέτρα σας», το εύρος των επιλογών πολλαπλασιάζεται : Από το να έχετε όλα τα γεύματά σας προετοιμασμένα από επαγγελματία σεφ και σερβιρισμένα από hostess, μέχρι την προετοιμασία και παρασκευή όλων των γευμάτων από εσάς.